Sådan kan Fibia hjælpe

Skaf opbakning til dit projekt – så hjælper vi dig gerne videre. Her kan du se, hvad du skal have på plads, inden du kontakter Fibia for et drøfte et konkret projekt.

Spørgsmål og svar vedr. samarbejde med Fibia

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg ønsker at få bedre bredbånd i mit lokalområde?
Du skal først undersøge, om du bor på en adresse, der er tilskudsberettiget. Det kan du se på Energistyrelsens hjemmeside. Vær opmærksom på, at der kan være ændringer frem til medio august.

Se mere under vores FAQ, hvor du kan få svar på en række spørgsmål om ansøgningsprocessen samt links til de sider på Bredbåndspuljens hjemmeside, som du får brug for.

Hvornår og hvordan skal jeg kontakte Fibia?
Du skal sikre, at dit projekt lever op til de grundlæggende krav fra Energistyrelsen. Når det er på plads og du har annonceret dit projekt på Energistyrelsens hjemmeside, er du meget velkommen til at kontakte Fibia.

Du finder kontaktoplysninger nedenfor.

Sammen tager vi en snak om, hvad der skal til, for at vi vil give tilbud på projektet.

Projektet må dog ikke indgå aftale med Fibia eller andre bredbåndsudbydere, inden projektet har været annonceret, og fristen angivet i annonceringen af projektet er udløbet.

Hvordan kan jeg forberede mig inden snakken med Fibia?
Før du kontakter Fibia og annoncerer dit projekt på Bredbåndspuljens hjemmeside, skal du sikre dig, at du har indhentet fuldmagter fra alle adresser i projektet.

Skal jeg selv lave en fuldmagt?
Nej, den obligatoriske fuldmagt findes her.

Er der krav om at skulle købe et Fibia produkt?
Har du givet fuldmagt til sammenslutningen har du samtidig overdraget både valget af leverandør af fibernettet og bestilling af tilslutningen til fibernettet og eventuelle bredbåndsabonnement.

Afhængig af sammenslutningen aftale med Fibia kan der samtidig aftales bestilling på et attraktivt bredbåndsprodukt.
Det betyder, at hvis sammenslutningen vælger Fibia som leverandør af fibernettet, og projektet tildeles støtte, så vil Fibia kunne levere Waoo internetprodukter efter aftale med sammenslutningen.

Produkter fra andre tjenesteudbydere afhænger af om andre tjeneste udbydere har indgået aftale med Fibia om at levere produkter på Fibias net. Se nedenfor: ”Kan jeg få produkter fra en anden udbyder på en fiberforbindelse fra Fibia?”

Hvilke produkter kan Fibia levere til de tilskudsberettigede adresser?
Til privatkunder leverer Fibia alle Waoo’s produkter, dvs. både internet, tv og telefoniprodukter til standardvilkår. 
Produkterne kan ses fibia.dk.
Potentielle erhvervskunder bedes kontakte Fibias erhvervsafdeling. Se mere på fibia.dk/erhverv eller ring til Fibia Erhverv på 70 24 22 07 for at drøfte produkter og vilkår.

Kan jeg få produkter fra en anden udbyder på en fiberforbindelse fra Fibia?
Fibia giver andre udbydere mulighed for adgang til fibernettet i overensstemmelse med Energistyrelsens fastsatte krav herom.
Det betyder, at en anden udbyder skal indgå en aftale med Fibia, før du kan få adgang til denne udbyders produkter via Fibias fibernet.

Hos Fibia arbejder vi på en generel åbning af vores net for andre udbydere.

Hvad forpligter ansøgerne sig ellers til?
Alle interesserede, som afgiver fuldmagt til at indgå i projektet, giver tilladelse til etablering af et forbindelsesstik i boligen eller virksomheden samt til eventuelt gravearbejde på grunden.

Spørgsmål: Hvordan tilsluttes fiberen?
Du kan se alle detaljer i processen i vores etableringsvejledning.

Hvornår kan jeg forvente levering?
Målet er at tilslutte alle kunder inden udgangen af 2021.

Kontakt Fibia Find flere svar i vores FAQ Tilbage til Bredbåndspuljen