SEND JULEHILSENER OVER NETTET

Kom tættere på familie og venner med Skype, Viber eller Face Time. Har du et godt fibernet med lige høj up-og download hastighed, kan du kommunikere uproblematisk med videosamtaler lige så længe du vil. Det er lige så let som at ringe op og helt gratis.

Fiberforbindelsen har plads nok

Alle de tre typer videosamtaler kræver en internetforbindelse, hvor din down- og upload hastighed er lige hurtig. Det er fordi du både uploader og downloader samtidig, når du videosamtaler. Hvis den ene hastighed er for lav, risikerer du, at billedet fryser eller hakker. Med en fiberforbindelse har du rigeligt med hastighed til både up- og download, og hastigheden er lige høj begge veje.

Kort om de tre tjenester

Skype er en gratis softwarebaseret telefontjeneste, udviklet i 2005 af bl.a. danskeren Janus Friis og svenskeren Niklas Zennström. I 2011 blev Skype solgt til Microsoft for 8.5 mia. dollars. Tjenesten er udviklet til computer og senere til telefoner og tablets. Det er den mest udbredte af de tre tjenester, og der er derfor større sandsynlighed for, at dine kontakter har Skype i forhold til Viber og Facetime.

Viber blev lanceret i 2010 af Viber Media som en direkte konkurrent til Skype. Tjenesten er udviklet til smartphones og senere til computere. Den bruger dit telefonnummer som identifikation. Derfor behøver du ikke have username og password. Viber er gratis, også når det gælder beskeder.

Facetime blev introduceret sammen med iPhone 4 af Apple i 2010. Tjenesten kan kun benyttes mellem Apple-produkter, dvs. iPhone, iPad, Mac og iPod. Med denne teknologi kan du ringe op helt almindeligt og skal ikke tænke på, om din modtager er online.

Læs artiklen i Energi & Bolig.