Fem skisports-apps, der giver dig en endnu bedre skiferie

Det er tidlig morgen, og solen skinner fra en næsten skyfri himmel. Du står på toppen af bjerget og er som én af dagens første klar til lade dine ski glide gennem den nyfaldne puddersne på pisten nedenfor. Du retter på skibrillerne, tager et lidt fastere greb på stavene, sætter af og….

Følelsen af at stå på ski er svær at beskrive for dem, der aldrig har prøvet det. Men alle, der har haft fornøjelsen af en skiferie, ved, at det er noget helt særligt. Og dét både når det gælder planlægningen, selve skiløbet og afterski’en. Nedenfor har vi samlet fem apps, der hjælper dig med at få en endnu bedre optakt til skiferien samt lidt mere sjov både på pisterne og efter lifternes lukketid.

SkiFit – Gør kroppen klar til skiferien

Det er vist de færreste, der er i så god form, at de undgår ømme muskler efter de første dage på ski. Men hvis du inden skiferien dagligt laver træningsøvelserne i app’en ’SkiFit’, skulle der være gode chancer for, at skiløb og afterski kommer til at fylde mere på ferien end de irriterende smerter i kroppen. Og med lidt fysisk forberedelse øger du også sandsynligheden for, at skader og køreturen i ”bananen” undgås.

’SkiFit’ er gratis, men ønsker du et mere udvidet træningsprogram med flere videoer og øvelser, kan søster-app’en ’SkiFit8’ anbefales – den koster 16 kroner til iPhone og 19 kroner til Android-telefoner.

Bergfex/Ski – Vejrudsigter og snemængder på din skidestination

For de fleste er dét at følge med i vejret og snemængderne på ens destination nærmest en rituel del af forberedelserne til skiferien. Og til dét formål er app’en ’Bergfex/Ski’ genial. For her leveres både vejrudsigt og snemængder fra stort set alle skidestinationer i Europa, og så får du at vide, hvor mange lifte og pister, der er åbne. Samtidig kan du se live-video fra de mange webcams på de forskellige skisportssteder.

App’en fås for 0 kroner til både Android og iPhone, men hvis du vil undgå reklamer og ønsker en mere detaljeret vejrudsigt for området, må du lægge 16 kroner for ’BergfexPro’ til iPhone og 13 kroner til Android. Og med pro-udgaven får du også mulighed for forbedre din skiteknik ved at nærstudere de mange træningsvideoer i app’en – og du behøver ikke være på nettet for at se dem.

Ski Tracks – Hvem kører hurtigst og længst?

Med app’en ’Ski Tracks’ kan I langt om længe droppe alle diskussioner om, hvem der er den hurtigste på pisterne, og hvem der har tilbagelagt flest kilometer i løbet af dagen og ugen. For ’Ski Tracks’ giver jer svaret. Installér app’en, tryk på ’play’ og læg jeres mobiler i lommen – så er i kørende. For hele dagen på ski dokumenteres med hastigheder, antal kilometer, højdemeter og hældningsgrader. Samtidig kan I se, hvilke pister I har kørt på og bedømme deres kvalitet samt dele jeres bedrifter med venner og familie på Facebook. Og I behøver ikke være på nettet for at bruge app’en, der samtidig er meget skånsom mod dit batteris levetid. 

’Ski Tracks’ fås i en iPhone-version for 0 kroner, men koster 7 kroner til Android-telefoner. Til iPhone fås også en pro-udgave til 7 kroner, hvor du oven i hatten bl.a. får 3D-kort og mulighed for at tilkoble dit iWatch, så du har dine informationer lige ved hånden.

Ski Trailmaps App: Få dit pistekort på mobilen

Du kender det sikkert alt for godt: dit pistekort har ligget i lommen i flere dage og er efterhånden blevet godt krøllet og revet i stykker efter alle dé gange, du har åbnet og lukket det. Men med ’Ski Trailmaps’ behøver du ikke længere bøvle med det fysiske kort for at finde rundt på pisterne. App’en giver dig nemlig pistekort direkte på din mobil til ikke mindre end 1.000 skiområder i hele verden. Desværre fås app’en kun til Android, men selvom du har iPhone, skal du ikke fortvivle. For hvis du bruger lidt tid i App Store, er der en god chance for, at du kan finde en app, der har et pistekort til netop din destination. Går turen for eksempel til Østrig, er app’en ’iSKI Austria’ oplagt at downloade, da den har pistekort til alle de mest populære skiområder i alpelandet.

Både ’Ski Trailmaps’ og ’iSKI Austria’ kan downloades for 0,-.

Powder Alpine Simulator – Underholdning til børnene mens du praler

Efter en lang dag på ski med masser af kilometer i benene og frisk luft i lungerne har de fleste brug for en slapper i selskab med en kop varm Glühwein eller en stor fadøl med skum på toppen. Så når pisterne lukker og solens ildrøde lys kravler op og farver bjergtoppene, er det ikke ligefrem overskud til underholdning af børnene, der er mest af. Derfor bør du allerede inden skiferien downloade spillet ’Powder Alpine Simulator’ til din eller børnenes mobil eller tablet – for det giver dem rigtig god underholdning. I spillet får børnene endelig mulighed for at køre off-piste i dyb puddersne, mens de skal slalome sig forbi en masse træer. Et simpelt, men supersjovt spil. Og så kan du imens nyde lidt væske og fortælle venner og familie om dén perfekt udførte saltomortale, som du leverede på skiene - i lige præcis det øjeblik, hvor ingen kiggede. 

Fås for 0,- til både Android og iPhone.

Tjek om du kan få fibernet

Bliv klogere på fibernettets fordele og tjek om du kan få fiber på din adresse.

Tjek om du kan få fiber

Se vores kampagnetilbud

Vi har masser af gode kampagnetilbud lige nu. 

Se vores kampagnetilbud