Lige meget om du er nybegynder eller øvet på pisterne, kan du finde gode apps, der kan gøre din skiferie ekstra sjov. Der er mange at vælge i mellem, men vi har fundet seks frem til dig. 

Skiresort Info – Find dit favoritsted

Sidder du og søger efter din næste skiferie på nettet? Med Skiresort Info kan du sikre dig, at du planlægger årets skitur til det helt rigtige sted for dig og dine rejsemakkere.

App’en giver dig alle de oplysninger som du skal bruge for at få den bedste rejse i 2019. Du får alt lige fra snemeldinger, vejrudsigter og priser, der gør, at du kan vælge lige det sted, der passer bedst til dig og dit selskab.

Skiresort Info kan fås til både iPhone og Android helt gratis.

Ski Tracks – Har du statistikkerne i orden?

Har du altid en ven eller et familiemedlem, som påstår, at han er den hurtigste på pisterne? Nu kan du en gang for alle lukke diskussionen med app’en Ski Tracks.

Din statistikker bliver nemlig dokumenteret på daglig basis med alt fra hastigheder, højdemeter, hældningsgrader samt antal kilometer, som du har tilbagelagt. På denne måde er du altid opdateret, når du skal overbevise venner og familie om, at du uden tvivl har været den bedste på dagen. 

Ski Tracks fås gratis til iPhone, men koster 7 kroner, hvis du har en Android-telefon. Til iPhone kan der købes en Pro-udgave, som også koster 7 kroner, hvor du bl.a. får et 3D og mulighed for tilkoble dit iWatch.

Powder Alpine Simulator – God til børnene

Vi kender alle følelsen af at have brug for en slapper efter en lang dag på ski, og med en masse kilometer i benene.  Her har vi allermest brug for kop varm kakao og at smække benene op. Derfor er det smart, hvis børnene også kan være godt underholdt.

Derfor kan du nu, allerede inden I tager afsted, downloade spillet ’Powder Alpine Simulatortil din telefon eller tablet – og sikre dig underholdning til de små. Spillet giver børnene mulighed for at køre off-piste i den dybeste puddersne, mens de slalomer sig gennem den fantastiske virtuelle natur. Så har du masser af tid til at prale med dine flotte bedrifter, som der tilfældigvis ikke er nogen, der har set tidligere på dagen.

Ski School – Din bedste ven som nybegynder

Er du en af dem, som ikke har fået ski og snowboard ind med modermælken eller blot har brug for at lære noget mere? Så tag en tur med i Ski School så du undgår at ligne Bambi på glatis.

Ski School præsenterer masser af spændende tips og videoer, så du kan forberede dig hjemmefra, inden du skal på din første skiferie med vennerne eller familien. Via videoer med instruktører kan du lære de basale grundsten, når du skal starte dit første skieventyr – eller udvide din viden hvis du i forvejen er en erfaren skiløber. App’en tilbydes i forskellige udgaver, som matcher lige netop dit niveau og koster 45,00 kroner.

PeakFinder – til den kulturelle skiløber

Vil du gerne prale med ekstra viden overfor familie og venner, når I sidder på terrassen efter en lang dag i sneen – så har du her din nye bedste ven. Peakfinder giver dig mulighed for at se hvor høj det enkelte bjerg er, hvornår solen går ned over bjerget og anden spændende viden, som du kan servere over aftensmaden eller baren. Udover den spændende viden tilbyder app’en også en 360 graders panoramavisning af det enkelte bjerg.

Alle funktionerne kan tilgås offline og er derfor let tilgængelige på din skiferie. Prisen ligger på 45,00 kroner på App Store. Den fås både til iPhone og Android.

SkiFit – Forbered kroppen til pisterne

Det er de færreste som kan holde til en hel uge på pisterne uden at beklage sig over ømme og trætte muskler. Men nu kan du gøre en indsats for at forberede din krop med app’en SkiFit – hvor du får skræddersyede træningsprogrammer og øvelser, som gør dig klar til de hårde dage på pisterne.

Du øger chancerne for at gå en ferie i møde, hvor skiløb og afterski kommer til at fylde mere end kedelige timer i sengen med irriterende ømme kroppe.

Appen er gratis som udgangspunkt – men hvis du vil udvide programmet med flere videoer og øvelser, kan du købe udgaven SkiFit8, der koster 16 kroner til iPhone og 19 kroner til Android.