Standard WiFi direkte ude af boksen

Standard WiFi er indbygget i langt de fleste af vores fiberbokse og giver god dækning i mange hjem.

MEN wi-fi kan være drilsk. Afhængig af husets størrelse, udformning og byggematerialer m.m. kan du løbe ind i problemer med at få wi-fi signalet til at dække i hele dit hjem. Byggematerialer, gammelt udstyr, elektronik og masser af andre faktorer spiller en rolle for, hvor god en wi-fi forbindelse du har. 

Oftest kan rækkevidden af dit trådløse netværk forbedres ved at tilkoble enheder, som kan fordele signalet. Det kan f.eks. være en ekstern router eller et access point.

En god løsning til øget dækning, kan være vores prisbelønnede 
Waoo Smart WiFi. 

Waoo Smart WiFi gør dig trådløs i hele huset

Med vores største fiberpakker Waoo Fiber Extra og Waoo Fiber Full får du et Waoo Smart WiFi-sæt, som hjælper dig med at optimere dækningen af det trådløse netværk i dit hjem.

Smart WiFi enhederne fungerer som access point, der dækker et større område af din bolig. Waoo Smart WiFi består af et sæt med to enheder, der som udgangspunkt kan dække et hjem på cirka 140 m2

Har du Waoo Fiber Light eller Waoo Fiber Basic, kan du leje et Waoo Smart WiFi-sæt til 49,- pr. md. Én ekstra enhed kan lejes for 25,- pr. md., så du kan få optimal dækning uanset størrelsen på din bolig.

Waoo Smart WiFi kan desuden administreres og overvåges via en app, hvor du bl.a. kan monitorere og konfigurere Smart WiFi-enhederne, se status og sinalstyrke og meget andet.

Hent app’en til Android her eller til iPhone lige her.

Hør Emil, som er teknisk kundekonsulent, fortælle om, hvordan du får det optimale ud af dit wi-fi.

Typiske udfordringer med wi-fi signaler

Jeg har ikke fuld hastighed på wi-fi

Der er mange ting, som påvirker dit wi-fi. Byggematerialer, gammelt udstyr, andet elektronik og masser af andre faktorer spiller en rolle for, hvor god en wi-fi forbindelse du har. 

Et godt wi-fi kræver, at fiberboksen kan sende og modtage det trådløse signal så uhindret som muligt. Beton- og murstensvægge kan nedsætte signalet. Desuden reflekterer glas og metal wi-fi-signalerne. Til gengæld giver tynde træ- eller gipsvægge næsten intet tab.  

Vi anbefaler, at du ikke placerer større møbler eller lignende foran fiberboksen, da de kan blokere det trådløse signal.

Vi kan ikke garantere, at du har fuld hastighed på dit wi-fi. Fibia giver hastighedsgaranti på din internetforbindelse, når den måles på en kablet forbindelse. Har du problemer med at dække hele hjemmet med det trådløse netværk, så anbefaler vi altid, at du foretager en hastighedstest på en kablet forbindelse. Så ved du med det samme om det er din fiberforbindelse eller dit interne wi-fi signal, den er gal med.

Du kan måle din hastighed her

God råd, hvis du oplever nedsat hastighed

Brug kabel, hvis du har brug for maksimal hastighed

Et trådløst netværk vil altid gøre din internethastighed langsommere, end den hastighed du får fra fiberboksen. Derfor giver vi også kun hastighedsgaranti på en kablet forbindelse. Hvis du for eksempel er gamer og har brug for lynhurtigt internet, kan det være en fordel at tilslutte et netværkskabel til din computer.

Udskift den gamle computer

Din internethastighed kan opleves langsommere, end den reelt er, hvis du har en gammel computer tilsluttet dit wi-fi. Det skyldes, at det trådløse netværk automatisk nedsætter hastigheden til det, som det gamle udstyr kan klare.

Så hvis du har tre nye computere og en ældgammel på børneværelset, kan sidstnævnte diktere hastigheden for de tre andre. 

Sluk for nogle af dine enheder

Nogle gange er nettet meget langsomt, fordi for mange enheder er koblet på det trådløse netværk. Jo flere enheder, som er tilsluttet det trådløse netværk, jo langsommere vil det være. Sluk nogle af de enheder, som du alligevel ikke bruger.

Genkender du problemet med lav hastighed på det trådløse netværk?

Vores prisvindende Waoo Smart WiFi løsning hjælper langt de fleste af vores kunder med at sikre høj hastighed i hele huset. 
Sådan får du Smart WiFi

Mit wi-fi har udfald

Oplever du, at dit wi-fi hopper af, så kan der være flere årsager.

Er det alle dine enheder,  eller er det blot enkelte enheder som tablets og smartphones? 
Oftest skyldes udfald, at der er dårlig dækning, som igen kan skyldes forskellige forhold. 

 

Skift kanal, når din fiberboks genstarter

Dit trådløse netværk kan forstyrres af andre trådløse netværk. Særligt, hvis det kører på samme kanal som naboernes. Bor du i etageejendom, kan problemet være ret så stort. Jo flere trådløse netværk der er tæt på hinanden, jo værre.


Når du genstarter din fiberboks, finder den automatisk den mest optimale kanal.

Brug 5 Ghz frekvensbåndet

Wi-fi kører på to forskellige frekvensbånd, afhængig af dit udstyr. 2,4 Ghz frekvensbåndet deles med en masse andet udstyr, som dørklokker, babyalarmer og mikrobølgeovne.

Derfor anbefaler vi 5 Ghz frekvensbåndet, når det er muligt. 5 Ghz frekvensbåndet er hurtigere, men rækker ikke så langt, og der er færre brugere. Derfor bør 5 Ghz frekvensbåndet altid vælges på udstyr, som understøtter dette.

Alt nyere udstyr kan benytte begge frekvenser, og vælger som regel automatisk den bedste frekvens.

Pas på andet udstyr, som kan forstyrre 

Wi-fi er trådløse radiosignaler, som let kan blive forstyrret af andre radiobølger. Disse kan fx komme fra trådløse telefoner, mikrobølgeovne, babyalarmer osv. Men også udstyr med Bluetooth kan forstyrre dit wi-fi.

Så undgå at placere andet trådløst udstyr tæt på din fiberboks.

 

Oplever du udfald?

Vores prisvindende Waoo Smart WiFi løsning hjælper i langt de fleste vores kunder med at sikre en god dækning i hele huset.
Sådan får du Smart WiFi

Waoo Smart WiFi sætter turbo på dit trådløse netværk

Én af fordelene ved Smart WiFi er, at det er en del af din installation i hjemmet, så vi kan supportere dit udstyr og hjælpe dig, hvis du har problemer.

Waoo Smart Wifi er - hvis vi selv skal sige det - en af de bedste løsninger på markedet til et problemfrit trådløst netværk i hele din bolig. 

Det siger pressen

Waoo Smart WiFi kan administreres og overvåges via en app, hvor du bl.a. kan monitorere og konfigurere Smart WiFi-enhederne, se status og sinalstyrke og meget andet.

Hent app’en til Android her eller til iPhone lige her.

Hvad koster det?

Et Waoo Smart WiFi-sæt er inkluderet i Waoo Fiber Extra og Waoo Fiber Full, og kan lejes til de mindre fiberpakker, Waoo Fiber Light og Waoo Fiber Basic, for bare 49 kr. pr. md. Én ekstra enhed kan lejes for 25,- pr. md., så du kan få optimal dækning uanset størrelsen på din bolig.

Ved bestilling af Waoo Smart WiFi tillægges bokshåndtering på 99,- (engangsbeløb).

Hvordan udnytter jeg Smart WiFi bedst?

Som ved alt andet wi-fi, så gælder mange af de samme tips også for Smart WiFi. Det kan være i forhold til fysiske forhindringer i hjemmet, genstart af enheder osv. Men der er også nogle tips, som kun gælder for Smart WiFi.

Placering af Smart WiFi enhederne

I forhold til det trådløse netværk, som er indbygget i din fiberboks (Standard WiFi), så har Smart WiFi bl.a. den fordel, at du selv kan flytte rundt på enhederne for at få den bedste trådløse dækning i dit hjem.

Placer altid dine Smart WiFi-enheder så højt som muligt, fx på en hylde eller kommode. Og undgå at placere dem bag andre genstande eller tæt på andet elektronik, som tv, mikrobølgeovne, trådløse telefoner m.m. Dette kan forstyrre signalerne.

Waoo wi-fi app

Hent Waoo wi-fi-appen til Android mobiltelefoner i Google Play butikken, eller til iOS-enheder i Apples AppStore.

På den måde kan du administrere og overvåge Waoo Smart WiFi. Du kan bl.a. monitorere og konfigurere Smart WiFi-enhederne, se status og signalstyrke og meget andet. Så kan du selv finde den optimale placering og få den bedste trådløse dækning.

Tv via Smart WiFi

Du har mulighed for at opsætte din tv-boks trådløst.