Fibia kommer med endnu mere fibernet til Slagelse

 

Fibia er i fuld gang med at tilbyde stærkt og fremtidssikret fibernet på Vestsjælland, Lolland-Falster og øerne. Nu kan næsten 6.000 husstande i Slagelse glæde sig til at blive koblet på for nul kroner. Arbejdet begynder allerede i juni.

Vi bruger nettet her og der og alle vegne. Vi er på hele tiden, og vi efterspørger mere og mere båndbredde. Alt tyder på, at behovet for ultrahurtige forbindelser vil stige drastisk i fremtiden, og de eksisterende internetkabler kommer under større og større pres. Løsningen hedder fibernet, der kan levere meget hurtige og meget stabile forbindelser med næsten ubegrænset plads. Og det kommer nu til Slagelse, fortæller Mia Stroustrup, salgs- og servicedirektør i Fibia:

- Vi starter i Musik-, Komponist- og Navnekvarteret samt Søndermarken, og så udvider vi fibernettet derfra, fortæller hun og uddyber:

- Ved årsskiftet er det planen at være færdige med de første 4 områder nævnt ovenfor, men det er for tidligt at sige præcis, hvornår vi går gang med udvidelsen. Det bliver formentlig i oktober, lyder vurderingen fra Mia Stroustrup.

Takker man ja til fibernettet, sørger Fibia for forbindelsen ind til huset helt uden beregning, når man samtidig bestiller en internetforbindelse.

Bor du i Musik-, Komponist- eller Navnekvarteret samt Søndermarken kan du bestille dit fibernet hos Fibia allerede nu, mens der først åbnes for bestillinger i løbet af juni for de øvrige områder i Slagelse.

Se kort over Slagelse her.

Bekæmper den digitale ulighed
Generelt er Sjælland og Sydhavsøerne plaget af dårlige internetforbindelser, og derfor har Fibias ejere - de andelsejede energi- og fibernetkoncerner NRGi og SEAS-NVE – en ambition om, at alle 640.000 husstande i de to selskabers forsyningsområder skal have tilbudt 1 Gb/s inden udgangen af 2023.

- Det er en stor investering at rulle så meget nyt fibernet ud, og derfor tager vi områderne uden for Slagelse efterhånden, som vi kan se, at interessen for at få fibernet er stor nok, forklarer Mia Stroustrup. Hun opfordrer alle til at vise deres interesse for at få fibernet på www.fibia.dk/fiber.

Allerede nu er Fibia i gang med at etablere fibernet på Sydlolland, i Nykøbing Falster, Faxe, Sorø, Skælskør, Nykøbing Sjælland, Næstved, Lystrup og Juelsminde samt området omkring Mullerup, Dalby og Reersø.

Fakta
Fiberkablerne lægges i jorden allerede fra juni, og arbejdet foregår i etaper. Arbejdet koordineres med Slagelse Kommune for at sikre færrest mulige gener for byens borgere og erhvervsliv.