Fremgang for Fibia

 

Flere og flere har brug for hurtigt og stabilt internet og det kan aflæses i 2018-regnskabet for fibernetselskabet Fibia. Den primære drift voksede og det samlede resultat viser et overskud på 95 millioner kroner.

Administrerende direktør i Fibia, Casper Holst-Christensen, er glad for resultatet:

- Vi følger den plan, vi har lagt og har i løbet af sidste år sagt velkommen til næsten 32.000 kunder, fastslår han og tilføjer:

- I 2018 rullede vi mere fibernet ud end i 2017 og vi forventer, at niveauet løftes yderligere i 2019 så endnu flere borgere for adgang til fremtidssikret fibernet.

I alt har Fibia omkring 137.000 kunder og er dermed et af Danmarks største fibernetselskaber. 

Solidt og langsigtet

Regnskabet for 2018 er også positivt påvirket af salget af Nianet.

- Det viser med al tydelighed, at infrastruktur til stabilt og hurtigt internet er en rigtig god investering der populært sagt holder prisen og lidt til siger Casper Holst-Christensen.

Det er forventningen, at årets bruttoresultat bliver forbedret i 2019.

Nettet åbnes

I øjeblikket leverer Waoo internet og tv-løsninger til Fibias kunder men Fibia vil rigtig gerne tilbyde sine kunder flere valgmuligheder i fremtiden:

- Waoo leverer et fantastisk produkt og er blevet kåret som Danmarks bedste internetudbyder syv år i træk. Men vi vil rigtig gerne åbne for konkurrencen på vores fibernet, og det er vores ambition, at andre kan operere på vores fibernet i løbet 2020.

Fibia ejer 45 procent af Waoo.

Fibernet til alle

I efteråret 2018 offentliggjorde Fibias ejere – de andelsejede energi- og fibernetkoncerne NRGi og SEAS-NVE – en ambition om, at alle 640.000 husstande i de to selskabers forsyningsområder, skal have tilbudt 1 Gb/s inden 2023.

Fibia har taget hul på denne accelererede udrulning og er allerede nu i gang med at etablere fibernet på Sydlolland, I Nykøbing Falster, Faxe, Sorø, Skælskør, Nykøbing Sjælland, Lystrup og Juelsminde samt området omkring Mullerup, Dalby og Reersø.

Se hele årsregnskabet på www.fibia.dk/årsrapporter