Højby får fibernet fra Fibia

 

Flere end 3000 huse i Højby kan komme på fibernettet inden nytår.

De seneste måneder har Fibia undersøgt om der er interesse nok til at etablere fibernet i hele området. Og det er der, fastslår direktør for salg og kundeservice i Fibia, Mia Stroustrup:

- Det er rigtig dejligt at så mange bakker op om at få gjort fibernettet tilgængeligt for alle. Det er dyrt at grave så meget fibernet i jorden, men i Højby kan vi få enderne til at hænge sammen, lyder det fra Mia Stroustrup.

Færdig i 2019

Mia Stroustup forventer, at fibernettet bliver lagt i jorden fra begyndelsen af august og to til tre måneder frem og at alle, der bestiller nu, er koblet på fibernettet inden jul:

- Det er et større gravearbejde og vi er også lidt af afhængige af vind og vejr, når vi graver, men jeg er ret sikker på, at vi er færdige i december, siger hun.

Udlejning kræver internet

Internet i sommerhuset er rykket helt op i toppen af listen over det, vi søger mest efter, når vi skal leje et sommerhus. Det viser tal fra VisitOdsherred, der forventer, at om få år, så er er internet lige så selvfølgeligt som senge og vand i hanen i et sommerhus.

I Højby er langt størstedelen af husene sommerhuse.

Fibernet til alle

Store dele af Sjælland og Sydhavsøerne er plaget af dårlige internetforbindelser. Derfor har Fibias ejere - de andelsejede energi- og fibernetkoncerner NRGi og SEAS-NVE – en ambition om, at alle 640.000 husstande i de to selskabers forsyningsområder skal have tilbudt 1 Gb/s inden 2023.

Allerede nu er Fibia i gang med at etablere fibernet på Sydlolland, I Nykøbing Falster, Slagelse, Næstved, Faxe, Sorø, Skælskør, Nykøbing Sjælland, Lystrup og Juelsminde samt området omkring Mullerup, Dalby og Reersø.