Hurtigt fibernet til alle kommunens institutioner og kontorer

 

Flere end 80 steder i Odsherred Kommune får en lynhurtig og stabil internetforbindelse fra Fibia. Det gør arbejdet nemmere og mere effektivt, når der ikke er propper i internetforbindelsen.

Vi sender mere og mere data frem og tilbage og alle, der har prøvet at sidde med en langsom internetforbindelse, ønsker sig en ny og hurtig. Det kan alle medarbejdere i Odsherred Kommune nu se frem til.

- Vi har lavet en aftale med Fibia om at de lægger en fiberforbindelse ind hos vores biblioteker, skoler, daginstitutioner og hvor vi ellers har kommunale aktiviteter uden for Rådhuset, fortæller leder af Digitalisering og IT Heidi Johansen, Odsherred Kommune, og fortsætter:

- Vores nuværende digitale infrastruktur er presset, og det giver ikke de bedste arbejdsbetingelser for de mange ansatte, der hver dag er afhængig af digital kommunikation med hinanden og borgerne. Vi har haft et ønske om, at opgradere vores net, og gør vi det til fibernet, så vi er så fremtidssikret, som det er muligt lige nu.

Det er forventningen, at Fibia begynder arbejdet i september 2019 og vil være færdige i 1. kvartal 2020.

Fremtiden hedder fiber

Hos Fibia ser man frem til at koble Odsherred Kommune på fremtidens fibernet: 

- Dårligt internet er en stopklods for den regionale udvikling, fordi vi har brug for hurtigt og stabilt internet, når vi for eksempel er på arbejde, også på arbejde derhjemme, modtager fjernundervisning eller skal kommunikere med det offentlige, fortæller Salgschef Tommy Nielsen og forklarer, at når man har en fiberforbindelse, har man populært sagt sit helt eget lyslederkabel, hvor man ikke skal dele båndbredden med naboen.

I forvejen er Fibia i gang med at grave fibernettet i jorden i Nykøbing Sjælland og store dele af området omkring Højby.

Bekæmper digital ulighed

Ejerne bag Fibia – de andelsejede energi- og fibernetkoncerner NRGi og SEAS-NVE – besluttede sidste år at investere et større milliardbeløb i at sikre alle andelshaverne en hurtig og stabil internetforbindelse inden udløbet af år 2023.