NU KAN HELE NYRÅD FÅ FIBERNET

På mandag begynder Fibia at udrulle fibernet i Nyråd ved Vordingborg. Det betyder, at samtlige adresser i Nyråd nu kan komme på Fibias fibernet. Tilmeldingen til at få fibernet i Nyråd åbner i løbet af næste uge. Nye kunder vil løbende blive koblet på fibernettet.

Der er godt nyt til de ca. 1.300 husstande i Nyråd ved Vordingborg, der endnu ikke har mulighed for at få fibernet. Fra på mandag d. 1. maj begynder det kundeejede fiberselskab Fibia nemlig at rulle fibernet ud til alle de adresser i Nyråd, der gerne vil have adgang til internet i verdensklasse.

”Vi er i gang med at rulle fibernet ud inde i Vordingborg og har længe haft planer om også at rulle fibernet ud i området omkring Nyråd. De seneste måneder har vi været i fuld gang med at blive færdige i Vordingborg og nu er turen kommet til hele Nyråd,” siger Pernille Pagh, der er direktør for produktion og forretningsudvikling i Fibia.

Åbent net giver flere muligheder
Med fibernet fra Fibia får alle beboere i Nyråd adgang til et såkaldt åbent fibernet. Det vil sige et fibernet, hvor der er frit valg blandt en lang række internet- og indholdsudbydere. Modsætningen er et lukket net, hvor man som kunde kun har én internetudbyder at vælge i mellem.

”Med Fibias åbne net har kunderne en lang række forskellige internet og tv-udbydere at vælge i mellem, og der kommer løbende flere til. Udover det frie valg betyder det også en langt større fleksibilitet for alle de danskere, der har en hjemmearbejdsplads. Du er nemlig ikke bundet af, at din arbejdsgiver har en aftale med lige netop det netselskab, der tilfældigvis leverer internet på din hjemmeadresse. Alle de store aktører har adgang til Fibias netværk,” siger Pernille Pagh.

Lige nu er Fibias fibernet åbent for ti forskellige udbydere, og der er allerede aftaler på vej med flere større udbydere i de kommende måneder. Tilmelding til fibernet i Nyråd sker direkte på hjemmesiden hos de enkelte udbydere. En komplet og opdateret liste over udbydere kan altid findes på fritvalg.fibia.dk.

Alle kommer med
Når en fibernetudbyder ruller fibernet ud i et givent område, er det ofte påkrævet, at op til 70 pct. af alle beboere i området forpligter sig, før projektet kan blive til noget. Det gælder ikke i Nyråd. Her kommer alle med, hvis de vil.

”Etableringen af fibernet til den enkelte husstand er ikke afhængig af, om naboen eller genboen også vil have fibernet. Yderligere vil det også være muligt at få etableret en fibernet-forbindelse fra Fibia uden samtidig at tegne et abonnement hos nogen af de ti udbydere. Det giver mulighed for at gøre brug af fiber-forbindelsen på et senere tidspunkt,” siger Pernille Pagh.

Fibia er et kundeejet selskab, hvor alle borgere i Nyråd allerede i dag er medejere via det sjællandske andelsselskab Andel. I Andel er ambitionen, at alle andelshavere skal have adgang til ordentligt internet inden udgangen af 2023. Tilslutningen til Fibias fibernet sker løbende i takt med, at arbejdet skrider frem og kunderne tilmelder sig. Det betyder, at nye kunder vil blive tilkoblet løbende over de kommende måneder.

 

FAKTA

Udbydere på Fibias net. Der er lige nu ti konkurrerende selskaber, der tilbyder internet via Fibias fibernet, og der kommer jævnligt flere til. De nuværende udbydere er:

  • Fastspeed
  • Fibia Erhverv
  • Hiper
  • Jetnet
  • Kazoom
  • Kviknet
  • TDC Erhverv
  • Telenor
  • Waoo
  • YouSee

Hos nogle udbydere kan man allerede i den kommende uge tilmelde sig fibernet, hvis man bor i Nyråd. Fælles for alle udbydere er, at deres tjenester kan tilgås samme dag, som man kobles på Fibias fibernet. En komplet og aktuel liste over alle udbydere findes på: fritvalg.fibia.dk.

Nyråd-borgere, der ønsker en fibernet-forbindelse uden abonnement, kan kontakte Fibia på 70 20 70 58.

Kort om Fibia:
Fibia er en 100 pct. dansk virksomhed, der er ejet af de to andelsejede energi- og fiberselskaber sjællandske Andel (65,5 pct.) og østjyske NRGi (34,5 pct.)

Publiceret den 28. april 2023.