Sorø får fibernet

Hele Sorø får nu mulighed for at komme på fremtidens fibernet for nul kroner og få glæde af det lynhurtige og stabile internet.

Behovet for hurtigt og stabilt internet stiger år og for år. Vi streamer film, dyrker e-sport, tager e-læringskurser og er i digital dialog med sundhedsvæsnet og andre offentlige virksomheder.

Men ikke alle steder er der lige god plads i de gamle kabler og derfor bliver alle andelshavere i energi- og fibernetkoncernen SEAS-NVE tilbudt fibernet de kommende år.

- Region Sjælland er generelt plaget af langsomme internetforbindelser og det gør vi noget ved og nu er turen kommet til Sorø, lyder det fra Casper Holst-Christensen, der er administrerende direktør i Fibia, der står for gravning og tilslutning af fibernet.

I alt får omkring 6000 husstande i Sorø mulighed for at blive koblet på fibernettet for nul kroner, når man samtidig bestiller seks måneders internet.

Se kort over Sorø her.

Interessen bestemmer

Tilbuddet om fibernet til alle andelshavere bygger på lokal opbakning.

- Alle får tilbuddet i løbet af de næste fem år, men der skal være interesse for det i lokalområdet før vi kommer og graver og installerer, forklarer Casper Holst-Christensen og tilføjer:

- I Sorø har efterspørgslen været stor nok til at vi bare kan gå i gang, mens vi i andre områder er nødt til at afdække den reelle interesse. Og er den der, så kommer vi men er den der ikke, så flytter vi gravemaskinerne videre til et andet område.

Indtil videre har stor del af Nykøbing Sjælland og området omkring Mullerup, Dalby, Reersø og omegn samt store dele af Sydlolland fået tilbudt og taget imod fibernet. Også Skælskør får den kommende tid mulighed for at blive koblet gratis på fibernettet.

Bestil og vis din interesse på www.fibia.dk/fiber